۵ مصوبه مهم درباره کنکور / دروس عمومی از کنکور حذف شد؟
شورایعالی انقلاب فرهنگی روز گذشته تصمیمات جدیدی درباره نحوه برگزاری کنکور سراسری گرفت. تغییراتی که گفته میشود از سال ۱۴۰۲ اجرا میشود و شامل کنکور سال جاری و سال ۱۴۰۱ نمیشود.
اما این تغییرات چیست؟ مصوبه کنکور ۱۴۰۰ شامل پنج تغییر مهم و اساسی است.
اولین تغییر مصوبه کنکور این است که در تعیین رتبه و نتیجه کنکور، سهم آموزش و پرورش به لحاظ سابقه تحصیلی ۶۰ درصد و سهم کنکور سراسری ۴۰ درصد است. یعنی سوابق تحصیلی افراد اهمیت بیشتری از نتیجه آزمون دارد.
مصوبه دوم این است که دروس عمومی از کنکور حذف میشود. بر اساس مصوبه کنکور، قرار است آزمون سراسری کنکور مختص دروس تخصصی باشد و دروس عمومی به بخش سوابق تحصیلی منتقل شود و سوابق تحصیلی مبنای ارزیابی نهایی باشد.
تغییر سوم اینکه آزمون سنجش (کنکور) دو بار در سال برگزار شود.
مصوبه چهارم این است که نتایج آزمونی که دانشآموزان در آن شرکت میکنند تا دو سال اعتبار دارد و دانشآموزان میتوانند از نتایج آن تا دو سال استفاده کنند.
مصوبه چهارم اینکه دانشگاههای کشور میتوانند یک حد نصاب برای معدل بگذارند و بر اساس آن مشخص کنند که تا چه معدلی را پذیرش میکنند و اگر معدل داوطلب از میزان مشخص پایینتر باشد این اختیار به دانشگاهها داده میشود که داوطلب را پذیرش نکنند.
این مصوبه از سال ۱۴۰۲ اعمال میشود و در کنکور ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ این مصوبه اعمال نخواهد شد.
مدتهاست که مساله حذف و یا ایجاد تغییرات در کنکور سراسری مطرح میشود. برخی از مواقع گفته می شود که قرار است کنکور حذف شود و برخی از موارد مساله تغییر مطرح میشود.
گفته میشود که برگزاری کنکور از سال ۱۳۴۸در ایران شروع شده و آنگونه که دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته تصمیمات این جلسه مهمترین تصمیمات ۵۲ سال گذشته در زمینه کنکور به حساب میآید.